Hoppa till innehåll

Misslyckade munkar

Misslyckade munkar

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Alltså, de senaste gångerna jag har vågat mig på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Alltså, de senaste gångerna jag har vågat mig på att göra munkar, så går de bara sönder. Det känns lite surt när man väl stått och bakat och är sugen på något gott, och sedan blir det bara pannkaka av alltihop. Men som tur är, precis som förra gången (läs HÄR), gjorde jag chokladbollar av det trasiga. Det blev riktigt smarrigt!   Ett par minimunkar höll någorlunda ihop, men jag var tvungen att dränka dessa i smält choklad för att man inte skulle se de stora hålen på sidorna…    

Vad är en dag utan en mugcake?

Vad är en dag utan en mugcake?

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Det går inte många dagar utan att jag snabbt svänger ihop en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Det går inte många dagar utan att jag snabbt svänger ihop en mugcake. Det är ju så gott och enkelt! Denna gång gjorde jag en chokladmugcake och tillsatte jag lite proteinpulver (se bilden). Jag känner dock att jag måste fila en aning på receptet. Så länge hittar du ca 20 av mina mugcakerecept HÄR! Om jag får fresta med en specifik kaka, är nog en av mina absoluta favoritmugcakes min Saffransmugcake. Jag fullkomligt älskar den!      

6000 följare på Instagram!

6000 följare på Instagram!

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) I helgen skedde en otroligt härlig händelse, jag sprängde.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) I helgen skedde en otroligt härlig händelse, jag sprängde 6000-följare gränsen på Instagram! Det känns riktigt häftigt att så många vill följa mig på min resa! Där heter jag såklart Bakasockerfritt.        

Bärmellis

Bärmellis

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag äter hellre mindre och fler mål om dagen, än få och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag äter hellre mindre och fler mål om dagen, än få och stora. Både för att det passar min livsstil bra och för att jag tycker man blir mer behagligt mätt på det viset. Därför äter jag ofta mellanmål, och inte allt för sällan innehåller mina mellanmål massor av bär (helst hallon och/eller jordgubbar).    Jag brukar varje kväll lägga en stor skål med frysta bär i kylen, så att de ska hinna tina till dagen efter (mikrade blir inte alls speciellt goda tycker jag). Sedan blandar jag bären med exempelvis keso, skyr, ricotta eller grädde och ringla på lite agavesirap. Det smakar ljuvligt!      

Även om jag strävar mot stjärnorna, har jag redan nått trädtopparna

Även om jag strävar mot stjärnorna, har jag redan nått trädtopparna

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag skrev igår om några av de ambitioner jag har inför 2014.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag skrev igår om några av de ambitioner jag har inför 2014 (läs här), som jag verkligen kommer att satsa på och sträva efter. Det är ofta vi pratar om vad vi vill uppnå, men av vad jag har märkt, inte alls lika mycket av vad vi faktiskt har åstadkommit! Jag vill utveckla Baka Sockerfritt, men jag får inte glömma att jag faktiskt redan har kommit väldigt långt, och arbetat väldigt, väldigt hårt för att ha nått så långt.   – För det första har jag utvecklat en underbar hobby som jag älskar. Detta måste ju ändå vara det viktigaste av allt.– Jag har bytt hemsida från en bloggportal till min egen domän (med webbhotell. Tack Morgan!).– Jag har inte längre “bara” en blogg, utan faktiskt en hemsida med sökfunktion, receptarkiv, fakta med mera. – Jag har gått från ett par hundra unika besökare per dag i början av året, till ca 1.300. – Jag har fått nya kontakter, haft tävlingar på bloggen och ett stort samarbete med Risenta. – Skaffat både Instagram och Facebook-sida till Baka Sockerfritt, och fått rejält med härliga, underbara följare!   Dessutom har jag i somras tagit examen, gått arbetslös under en månad, fått arbete som fondadministratör på Nordea för att sedan ta ett rejält skutt till att bli finanscontroller på Vasakronan! Vem vet var år 2014 kan ta mig?    

Sikta mot stjärnorna, och du når trädtopparna. Sikta mot trädtopparna, och du stannar på marken.

Sikta mot stjärnorna, och du når trädtopparna. Sikta mot trädtopparna, och du stannar på marken.

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Som jag skrev tidigare i veckan, brukar jag undvika att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Som jag skrev tidigare i veckan, brukar jag undvika att sätta så kallade nyårslöften. Däremot har jag flera ambitioner och saker jag verkligen stävar efter, och ska försöka uppnå. Och att försöka uppnå dessa mål under 2014  är väl en lika god period som någon annan!     Min ambition är att inom ett år…   Bloggrelaterat:    – Nå ut till allt fler, och visa att man kan baka gott och hälsosamt. Jag vill få 2000 unika besökare per dag på min hemsida! (Sikta mot stjärnorna och jag når i varje fall trädtopparna). – Vara med i en tidning  – Få ett bättre nätverk  – Utveckla hemsidan, exempelvis med fler “flikar”– Få några professionella bilder, exempelvis på mig själv– Så smått börja tjäna en slant på Baka Sockerfritt, med allt vad det kan innebära (skulle ju vara en dröm!)   Har ni några funderingar, önskemål eller förlag på vad jag bör satsa på? Kommentera eller maila mig ([email protected])!     Mer personligt:   – Besöka minst fem nya, lite finare, restauranger och inte gå till samma hela tiden – Resa utomlands – det gjorde jag aldrig förra året– Inte ta på mig för mycket, som inte ger mig något tillbaka– Försöka komma underund med vad jag vill göra i framtiden. Just nu känner jag mig mest förvirrad.– Bli bättre på att ställa krav. Min tid är minst lika viktig som någon annans!      

Promises

Promises

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Gott nytt år till er alla! Första dagen på det nya året, och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Gott nytt år till er alla! Första dagen på det nya året, och jag tror att detta år kommer att bjuda på många spännande möjligheter! Nu har visserligen även år 2013 också varit relativt händelserikt, med bland annat hemsida och nytt arbete/examen från civilekonomutbildningen. Hur som helst tror jag att 2014 kanske till och med har ännu mer att erbjuda, och jag kan nästan ta och lova att Baka Sockerfritt kommer utvecklas rejält. Jag vet inte exakt hur i dagsläget, men det ger sig.   Jag är inget större fan av nyårslöfte, då jag själv aldrig avger några. Så gäller detta nyår. Dock kommer jag ha några grundtankar i bakhuvudet som jag kommer att tänka på och sträva efter.    – För det första kommer jag fortsätta att träna och röra på mig såsom jag gör idag. Jag rör på mig lite varje dag, om det så bara gäller en promenad. Jag undviker att sitta stilla i längre perioden, då koppen inte mår bra av allt för långa sammanhängande stunder av stillasittande.       Jag tränar fyra gånger i veckan och det ska jag fortsätta med. Jag mår inte bra om jag inte får röra på mig. (Vad är det blöta på byxorna?, kanske ni undrar. Faktiskt så är det regnvatten som läckt igenom min träningsväska!).     – För det andra ska jag försöka ta hand om mig själv extra bra detta år. Jag ska unna mig saker och göra saker jag tycker om. Jag ska satsa på mig själv!      

Resumé av 2013 – november och december

Resumé av 2013 – november och december

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Eftersom det är sista dagen på 2013 måste jag ju såklart.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Eftersom det är sista dagen på 2013 måste jag ju såklart lägga upp den sista delen av min årsresumé! Här följer november och december i korta drag!      November   Under november kom mina första recept som “Risentas bagare” upp, vilket var jättekul! Totalt skapade jag sex recept till företaget (Fröknäcke och Chokladkaka med avokado var två av dom).          Fröknäcke    Chokladkaka med avokado     I november sprängde jag 5000-följare gränsen på Instagram! WOW!     Jag hade även under november ett litet event (“Halv tre hos mig”-event) sär jag bjöd vänner och bekanta på hälsosamt fika och massor av give aways. Mycket mysigt och roligt var det! Ett par veckor fyller jag desutom hela 23 år!   Jag blir rekommenderad på Cavaliers hemsida.           December   Julen närmar sig med stormsteg. Jag skapar fliken “Jultema” och bakar mängder med julrecept. En av mina favoriter blev definitivt Saffranskaka med dadlar. Den är så saftig!       Det var förövrigt inte bara juliga bakverk som bakades, utan även juliga matbröd. Min variant av vörtbröd blev mycket lyckat!     Frallor à la vört   Tyvärr är det en hel del strul på mitt nya jobb, vilket tog och tar en del på mina krafter. Men jag försöker ta en dag i taget och göra mitt bästa, mer än så kan jag ju inte göra. Jag var även på min första demo, som var på Life i Gustavsberg, där jag bjuder på mina Peanut Butter Cups, gjorda i knäckformar!   Jag skapar en av mina hittills godaste mugcakes: Saffransmugcake! Det behöver sannerligen inte vara jul för att svänga ihop denna!       Min favoritperiod på året är julen, och jag njöt, och njuter, av mina jobbfriadagar för fulla muggar!    

Resumé av 2013 – september och oktober

Resumé av 2013 – september och oktober

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Phu, är hemkommen efter en tuff och krävande dag på jobbet... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Phu, är hemkommen efter en tuff och krävande dag på jobbet. Jag var nästan sist kvar, på en i och för sig nästan tom arbetsplats. Jag hade två ljusglimtar under dagen. Den ena var en trevlig lunch med en vän, och den andra om vetskapen att denna måndag är som en fredag arbetsmässigt! Nu vankas två “lediga” dagar, och eftersom det snart är ett nytt år fortsätter jag med min årsresumé!   Att sammanfatta mitt år i bara några inlägg är inte het lätt (och dessutom lite tidskrävande). Det är så mycket jag ville återberätta att jag helt enkelt bestämde mig att göra två inlägg av slutet av året! Jag fortsätter här min årsresumé med månaderna september och oktober.     September   I början av september träffade jag för första gången Maria Pogosjan, och jag fick äran att få vara hennes gäst i det första avsnittet av hennes pod “Ät med mig”. Det var hur kul som helst! Jag fick smaka en jättegod brownie med en bas av svarta bönor. Vi började även med vårt koncept “Halv tre hos mig”, där vi vill visa att man kan baka både gott och hälsosamt och inspirera andra att göra just detta.             Jag började studera en kursen “Näring, Kost, Hälsa” på kvartsfart parallellt med jobbet. Kursen var intressant, men det var inte helt lätt att hinna med plugget.       Eftersom jag under sommaren började samarbeta med Risenta, blev jag bjuden på deras brunch på Stadshuskällaren. Mycket trevligt, med härlig mat och spännande människor. Samarbetet tog mycket tid och en stor del av mina lediga helger gick åt till att fota och testlaga recept till detta.         Oktober   Som alltid är det kanelbullensdag den fjärde oktober. Jag gjorde ett nytt recept på smarriga Kanelbullar!        Oktober är lika med äppeltider. Därför började jag baka en hel del med svenska äpplen! Receptet på “Muffins med smör- och kanelstekta äpplen” uppstod exempelvis.        Den 12 oktober firade min sambo och jag att vi har varit tillsammans i sju hela år! Jag börjar ju nästan känna mig lite gammal…       Jag slutade på mitt jobb som administratör och blev Finanscontroller! Detta var ett stort steg i mitt liv såklart. Samt fick hem mitt examensbevis.       Under oktober var det jag uppfann mina Peanut Butter cups! Det är nog något av det bästa jag gjort under hela mitt liv.