• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker)

on måndag, 01 november 2021. Posted in LCHF/low carb

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag tycker mycket om kokostoppar och så här under hösten smaksätter jag gärna mina med kardemumma! Passar riktigt bra och blir en perfekt höstfika. Dessa blir dessutom härligt saftiga enligt min mening, och vad mer är så lyxar jag till det hela genom att doppa kokostopparnas botten i smält choklad. Givetvis går det bra att använda en annan (gärna höstig) krydda som exempelvis kanel (men mängden krydda får justeras)!
 
 
Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 

Kardemummatoppar - 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 msk fibersirap neutral/clear
½ - 1 msk sockerersättning
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie). Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Pumpamuffins, utan tillsatt socker

on torsdag, 28 oktober 2021.

Pumpamuffins // Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej allihopa! Vi är mitt inne i pumpasäsongen. Har du hunnit med någon pumpabakning ännu? Det är toppen att baka med - gör bakverk saftiga och har en mild och mjuk smak. Passar bra att kombinera med höstiga kryddor som kanel!
 
I detta recept på pumpamuffins använde jag butternutpumpa, vilken jag hackat i bitar och sjudit med grädde för att därefter mixa till en slät konsistens. Det gör att den blir helt slät och får en extra mjuk smak. På bilderna har jag toppat varje muffins med vispad grädde (men det går utmärkt att bara ha muffinsen som dom är).
 
 
Pumpamuffins // Baka Sockerfritt
  
 

Pumpamuffins - 5 till 6 stycken

100 gram butternutpumpa, hackade i mindre bitar
2 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
3 msk kokosmjöl
2 - 3 msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i bitar och sjud tillsammans med 1 dl vispgrädde i en kastrull tills bitarna mjuknat (ca 10 minuter). Låt svalna. Knäck i två ägg och mixa slätt med stavmixer. Blanda därefter mer resterande ingredienser och fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och toppa eventuellt med vispad grädde och riven choklad.

 

 
Pumpamuffins // Baka Sockerfritt

Pumpapannkakor

on tisdag, 26 oktober 2021.

Pumpapannkakor // Baka Sockerfritt
 
 

Hög tid att baka med pumpa! En riktig höst- och halloweenråvara. Här tipsar jag om mina pumpapannkakor som tillsammans med en gnutta kanel höjer den mysiga höststämningen med en massa snäpp!

När jag bakar med pumpa använder jag oftast butternutpumpa - dom är ganska så bekväma i storleken och har en mild och nötaktig smak som passar bra att baka med. I just detta recept har jag använt min egen pumpapuré som jag enkelt gör genom att koka bitar av butternutpumpa mjuka och därefter mixa till en puré (men det går också bra att köpa färdigt). Pannkakorna påminner om american pancakes då jag har gjort dom små och rätt tjocka. Servera gärna pannkakorna med bär, valfri grädde och honung/fibersirap!

 
 

Pumpapannkakor - 1 till 2 portioner (ca 6 små pannkakor)

2 ägg
½ dl pumpapuré
½ dl mjölk/"mjölkdryck"
½ dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
½-1 tsk bakpulver
½ -2/3 tsk kanel
gärna lite sötning efter smak

Låg alla ingredienser i en bunke och mixa samma med en stavmixer till en slät konsistens. Stek genast pannkakor utav smeten. Servera exempelvis med bär, nötsmör och fibersirap honey/gold.

 

Pumpapannkakor // Baka Sockerfritt

Spökmuffins

on lördag, 23 oktober 2021.

 
Nu är det inte speciellt många dagar kvar till halloween! Jag är ärligt talat lite osäker på hur vi ska fira här hemma - men något vill jag såklart göra för barnens skull. Tänker att det blir lite kusliga dekorationer, någon "halloween-inspirerad" mat och kanske lite lek och bus med kompisarna. Ett tips till alla som vill baka något ruskigt inför dagen är att testa göra Spökmuffins (ett recept som jag skapade tillsammans med N!CK'S för ett par år sedan)! Hur sött som helst!
 
Basen är chokladmuffins i miniformat med en konsistens som påminner om brownie. Dessa är i sin tur toppade med (efter att dom gräddats alltså) en frosting som man spritsar så att dom efterliknar spöken! Jag valde att göra denna frosting av mascarpone, eftersom jag inte tycker om färkost i bakverk - men annars kan man ta det också (smaken blir syrligare). Som spökögon använde jag russin, men finns säkerligen smartare alternativ för den kreativa!
 
OBS! Tänk på att muffinsen inte får vara varma när frostingen spritsas på, eftersom den då smälter.
 
 
Spökmuffins // Baka Sockerfritt
 
 

Spökmuffins - ca 10 minimuffins

Chokladmuffins:
2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
4-5 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
4 msk kokosolja
2-3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver 

Frosting:
200 gram mascarpone
75 gram rumsvarmt smör
1 ½ msk sockerersättning
1-2 krm vaniljpulver

Dekoration:
Russin, chokladbitar eller annat för ögon

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 160 grader. Smält N!CK’S choklad tillsammans med kokosolja (jag gör det i en skål i mikron). Blanda därefter mandel- eller nötsmör i detta tills det inte finns klumpar kvar. Rör ner övriga ingredienser och fördela smeten i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Om muffinsen får färg sätt ner plåten till nedre delen av ugnen. Tänk på att konsistensen fortfarande ska vara kletig när muffinsen tas ut, dom kommer att stelna när dom kallnar. Förvaras i kyl, men tas gärna fram några timmar innan servering för att få en lite mjukare konsistens.

Frosting
Vispa alla ingredienser med elvisp. Spritsa sedan på muffinsen till höga koner. Tryck i två russin (eller annat) för ögon!

Muffinsen är godast rumstempererade. Frostingen kan förvaras något dygn i kyl (övertäckt) men passar enligt min mening bäst att spritsa på rumsvarma muffins relativt nära inpå servering. 

 

Spökmuffins // Baka Sockerfritt